, Auto-Opstroom.com: Lithium-ion plug-in hybrides van Toyota in 2010 op de markt

Lithium-ion plug-in hybrides van Toyota in 2010 op de markt

Toyota Motor Corporation (TMC) heeft op de North American International Auto Show 2008 in Detroit bekendgemaakt in 2010 te beginnen met de verkoop van plug-in hybrideauto's met lithium-ionbatterijen aan fleetowners in de Verenigde Staten en daarbuiten. Met dit doel onderzoeken TMC en de Matsushita Group momenteel de haalbaarheid van de massaproductie van lithium-ionbatterijen in de fabriek in Omori, centraal-Japan, door hun joint-venture-onderneming Panasonic EV Energy Co, Ltd.
De bekendmaking betekent een nieuwe stap op weg naar de popularisering van plug-in hybrideauto's, na de start van de tests op de openbare weg in 2007 van plug-in hybrideauto's van Toyota, uitgerust met nikkelmetaalhydridebatterijen in Japan, de VS en Europa. In de VS zijn deze tests begonnen in november 2007, in samenwerking met de University of California, Berkeley, en de University of California, Irvine, in het kader van het State of California's Alternative Fuel Incentive Program.

TMC zal zich blijven inspannen voor de ontwikkeling van uiteenlopende, geavanceerde technologieën, die een bijdrage leveren aan een wereld van duurzame mobiliteit, waarin mens en milieu vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. Het bedrijf is doordrongen van het belang de beschikbaarheid van dergelijke technologieën te vergroten. Naast de plug-in voertuigen gaat TMC door met de ontwikkeling van brandstofcelvoertuigen, voertuigen die geschikt zijn voor meerdere soorten brandstof, dieselmotoren en dergelijke.

In Europa werkt Toyota sinds september 2007 samen met energieconcern EDF om plug-in hybrideauto’s in Europa op de markt te brengen. De doelstelling van deze samenwerking bestaat uit het ontwikkelen van praktische oplossingen voor de vercommercialisering van Toyota’s prototype op dit gebied. Hiermee kan de milieuvervuiling in met name stedelijke gebieden verder worden teruggedrongen, hetgeen meehelpt aan de leefbaarheid.