, Auto-Opstroom.com: Sexy hybride conceptcar van Peugeot

Sexy hybride conceptcar van PeugeotPeugeot pakt op de Salon van Parijs groots uit met een schitterende conceptcar. Het is een vierdeurscoupé met een hybride aandrijflijn.
Peugeot noemt ´m RC…, puntje, puntje, puntje dus en het is een vervolg op de 908 RC die twee jaar geleden in de Franse hoofdstad schitterde. En we moeten ´m volgens de Fransen zien als de missing link tussen de RC♥ en RC♦ conceptcars. De grote coup√© lijkt op een mix tussen een sportwagen en een sedan. Vier zittingen bieden alle ruimte en comfort en de aandrijflijn is hybride, dus de inzittenden hoeven zich niet te verantwoorden voor al die dikdoenerij. Als de verbrandingsmotor en de elektromotor samen werken is het maximum vermogen 313 pk, de CO2-uitstoot is slechts 109 gram per kilometer, net zoveel als een Toyota Prius of een Peugeot 107 dus! Als de RC… op geheel elektrische kracht rijdt stoot hij niets uit.
Hoe Peugeot deze conceptcar uiteindelijk gaat noemen horen we waarschijnlijk in Parijs, waar begin oktober het autofeest van start gaat.